You are here

Tabblad Boekhouding

help_id: 
HELP_DlgDatiBase_ContaBase_Base

In dit tabblad kan men de gegevens van het eigen werkbestand inbrengen. De velden variëren naar gelang van het type boekhouding dat gekozen is:

Koptekst links en koptekst rechts

Dit zijn de twee vakken bovenaan waar men elke gewenste tekst kan inbrengen; deze teksten zullen gebruikt worden als kopteksten (links en rechts) bij de print-outs.

Begindatum

De begindatum is de datum van de aanvang van de boekhouding (kan ook blanco gelaten worden). Indien er bij het inbrengen van de transacties een eerdere datum wordt ingebracht dan die van de gedefinieerde begindatum, zal het programma een foutmelding geven.

Einddatum

De einddatum is de datum van de afsluiting van de boekhouding (kan ook blanco gelaten worden). Indien er bij het inbrengen van de transacties een latere datum wordt ingebracht dan die van de gedefinieerde einddatum, zal het programma een foutmelding geven.

Basisvaluta

De initialen van de valuta waarmee de boekhouding gedaan wordt. Wanneer de initialen van de basisvaluta veranderd worden, verandert het programma de kopteksten van de kolommen, waarin bedragen in basisvaluta voorkomen, met de nieuwe initialen.